Ruim 100 leerlingen leren over bomen en meer tijdens de Landelijke Boomfeestdag

0
1106

Door heel het land wordt vandaag de 62ste editie van Boomfeestdag gevierd. Ook in Odoorn steken schoolkinderen de handen uit de mouwen voor dit feest van Moeder Aarde.

Elke derde woensdag van maart vindt deze dag plaats, voor het behoud van bomen in de natuur. In Odoorn verzamelden vanochtend zich zo’n tachtig kinderen uit groep zes van OBS De Weiert (Odoorn), OBS De Zweng (Exloo) en De Daltonschool (Ees) bij theehuis de Poolshoogte in boswachterij Odoorn.

50.000 bomen
“De kinderen gaan vandaag zo’n tweehonderd bomen planten”, zegt een aanwezige boswachter van Staatsbosbeheer. ” Een bescheiden deel van wat er in totaal de grond in moet. Dit voorjaar worden dat er zo’n 50.000. Daar maken we nu een mooie start mee, na een lang winterseizoen.”

De leerlingen sieren de omgeving met verschillende boomsoorten. “Er komen mooie lindes, die als een soort blikvanger fungeren. En verder planten we Douglassparren, beukjes en eikjes. Na zo’n vijf jaar zijn die ongeveer manshoog. Pas echt groot zijn ze na ongeveer 25 jaar”, vertelt de boswachter.

Activiteiten
Na afloop van het planten konden de kinderen de overgebleven energie kwijt in het bouwen van een insectenhotel, zagen, broodjes bakken en verschillende sport- en spelactiviteiten. Samen met IVN Borger-Odoorn en IVN Drenthe mocht de afdeling educatie de leerlingen alles leren over bomen. Na een kort verhaal werden de kids uitgedaagd om te proeven en dan was het tijd voor renkwartetten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.