Sinds de start van het Hunebednieuwscafe in 2015 zijn er al meer dan 1000 artikelen geschreven. Veel van die artikelen gaan over een archeologische locatatie, soms in Drenthe, soms in Nederland en soms in Europa. We hebben daarom besloten dat alle artikelen die gekoppeld kunnen worden aan een GPS coordinaat op een kaart te zetten. Op deze manier kan iedereen snel zoeken of er iets in de buurt te vinden is van de woonplaats of vakantieadres. Vooral dat laatste is onze basisgedachte geweest.

Het is een soort van reisgids geworden. Als je op vakantie gaat naar Drenthe, Frankrijk, Duitsland of welk gebied ook maar dan kun je snel even kijken of er nog hunebedden of andere archeologische plekken in de buurt te bezoeken zijn.

Staat alles op een enkele kaart?

Nee, we hebben drie kaarten gemaakt. Eentje van Drenthe, eentje van Nederland en eentje van Europa. Ze zijn gemaakt in Google Maps, je kunt dus gemakkelijk inzoomen of uitzoomen. Iedere punt op de kaart verwijst naar een verschenen artikel in het hunebednieuwscafe.

De kaart van Drenthe

De kaart van Nederland

De kaart van Europa

Voorbeeld van een van de drie kaarten, deze is van Drenthe. Achter ieder punt staat een artikel uit het Hunebednieuwsafe

Zijn we al klaar?

Nee, nog lang niet. Het is een groeiend systeem. Telkens als er weer een locatie wordt beschreven dan komt het ook op de kaart te staan.

Aangezien er nogal wat interessante locaties zijn in Europa kunnen we dat nooit allemaal alleen. We doen dan ook een oproep aan ieder om mee te schrijven, foto’s te maken, informatie aan te leveren enz. Als u bijv. ergens op vakantie bent en u komt op een interessante plek waar hunebedden of andere archeologische interessante objecten zijn te zien dan hopen we dat u ons de foto’s wilt sturen (digitaal) plus wat informatie (maak bijv. een foto van een informatiebord die bij de locatie te vinden is) dan zijn wij erg blij. U kunt het sturen naar hwolters@hunebedcentrum.nl

Samen kunnen we hier een prachtige archeologische reisgids van maken. Helpt u mee!

1 REACTIE

  1. wat een leuk idee vroeger reageerde ik meer maar ben weg bij facebook dus vandaar maar ik volg de hunebedden wel ze zijn voor mij de mooiste .

    ferme groet Joke den Herder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.