Hunebedcentrum krijgt grote collectie boeken

0
1604

De heer Hol uit Den Bosch heeft het Hunebedcentrum een schenking gedaan. Het gaat om een grote collectie boeken over megalithische culturen en monumenten, mappen met infomateriaal, kaarten en meer.

De heer en mevrouw Hol hebben 40 jaar lang tijdens hun reizen in vooral Frankrijk, Italië en diverse eilanden in de Middellandse Zee megalithische monumenten bezocht. De heer Hol kreeg steeds meer interesse in het onderwerp en heeft er een flinke studie van gemaakt. Dit was allemaal nog in de tijd voordat internet beschikbaar was en dus moest er heel veel literatuurstudie gedaan worden. Het ene boek na het andere werd aangeschaft. Er werden contacten gelegd met universiteiten, musea en andere geïnteresseerden. Informatie uit Europa maar ook uit India kwam via de post binnen. Het heeft geresulteerd in een prachtig overzicht van locaties waar megalithische monumenten liggen inclusief het achterliggende verhaal. Nu na zoveel jaren zijn er andere interessegebieden waar de aandacht naar toe gaat en ook laat de gezondheid het een beetje afweten. Hierdoor is besloten de collectie onder te brengen in het Hunebedcentrum.

Een deel van de collectie

Het Hunebedcentrum is ontzettend blij met de nieuwe aanwinst en bedankt de heer en mevrouw Hol voor hun gift. Er is intussen een plekje vrijgemaakt in de bibliotheek van het Hunebedcentrum.

De heer en mevrouw Hol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.