Beeld van een rendier van Laugerie-Basse

0
1146

In de grot van Laugerie-Basse (Aquitaine, Frankrijk) is een bot gevonden met daarin gekerfd de afbeelding van een rendier. Het kunstwerk behoort toe tot de Magdalenien cultuur. Deze afbeelding is zo’n 14.000-10.000 jaar geleden gemaakt. Het is te zien in Museo Civico Palazzo Chiericati, Vincenza.

Bot met de afbeelding van een rendier.

Replica

In de museumwinkel van het Hunebedcentrum is een prachtige replica van het Beeld van een rendier van Laugerie-Basse te koop. Hij is gemaakt door Ateliers MTW in Groningen. Deze natuurgetrouwe replica van hoogwaardige epoxyhars is het resultaat van vele uren minutieus handwerk. De replica staat bekend onder G-12 en de replica heeft zonder sokkel een hoogte van 5,5 cm en breedte van 6,7 cm.

Bronnen

https://www.ateliersmtw.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.