Bezoek uit China

0
1275

Dat een toerist die naar Drenthe komt het Hunebedcentrum bezoekt, is net zo vanzelfsprekend als een toerist die naar Amsterdam gaat en het Rijksmuseum een bezoekje brengt. Logisch dus dat de Chinese touroperators uit Shanghai op hun verkenning door Drenthe ook Hunebedhoofdstad Borger op het programma hebben staan. Dat gebeurde op 30 mei. Het bezoek van de touroperators is georganiseerd door de provincie Drenthe en door Marketing Drenthe.

De bezoekers worden bij de ingang van het Hunebedcentrum hartelijk begroet door vier mooie oermensen. ‘Welkom, onze vrienden van ver’ staat in het Chinees op een spandoek. Het welkomstwoord van directeur Hein Klompmaker wordt vertaald door een tolk. ‘Hunebed’ is moeilijk te vertalen naar het Chinees maar volgens Klompmaker is dat ook helemaal niet nodig. En inderdaad na even oefenen bij het grootste hunebed van Nederland kunnen de Chinese bezoekers het woord hunebed prima uitspreken; en onthouden, hoopt de directeur.

De bezoekers uit China hebben een vol en gevarieerd programma in Drenthe. Ze lijken vooral te genieten van de natuur, de frisse lucht en de ruimte. Ze zien een stukje van Nederland dat ze nog niet kennen en het valt in de smaak. Na een weekje Drenthe gaan de touroperators terug naar China om de indrukken te verwerken en reisprogramma’s samen te stellen. Het Hunebedcentrum kijkt er naar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.