Burdur Museum

0
1379
Burdur Museum. Copyright: https://www.muze.gov.tr/en/museums/burdur-museum.
In Burdur (Turkije) ligt een archeologisch museum wat behoort tot de top tien van Turkije. Het museum is opgericht in 1969 en heeft een collectie van ruim 50.000 objecten. Het museum is verdeeld in: de Tuin, de Beeldenhal en de Kleine Monumentenhal. In het museum zijn historische en culturele schatten te zien van de laatste 9.000 jaar. Door archeologische opgravingen in Bubon, Hacilar, Höyücek, İncirhan, Kuruçay en  Sagalassos is de collectie enorm gegroeid.
Burdur Museum. Copyright: https://www.muze.gov.tr/en/museums/burdur-museum.

De Tuin

In de tentoonstelling buiten zijn verschillende objecten te zien uit de Frygische, Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse perioden: beelden, steles, tombes, grafstenen, inscripties, reliëfs en bouwstenen.

De Beeldenhal

In de archaische stad Kremna zijn de beelden hier naar toe gebracht in de achttiende eeuw. De beelden hebben een hoge kwaliteit, voorbeelden zijn de Grote en Mindere Athena.
Antieke stad Kremna.

De Kleine Monumentenhal

In chronologische volgorde worden de vondsten in dit deel van het museum getoond van het late neolithicum naar de kopertijd, van de bronstijd naar de ijzertijd en vervolgens langs Frygische, Perzische, Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes. Tot de vondsten behoren aardewerk, bijlen en andere werktuigen, toiletset, beeldjes, zegels, stempels, beelden, munten, olielampen en ga zo maar door. Bijzonder zijn de vondsten uit Sagalassos.
Aardewerk 7e millennium vC Höyücek 2
Aardewerk van ruim 8500 jaar oud. By Ben Pirard (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons.
Nimfen 125-75 vC fries van een hieron Sagalassos (2)
Nimfen 125-75 v.Chr. op een fries, Sagalassos. By Ben Pirard (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons.

Adres

Burdur Museum
Konak Mahallesi, 15100 Burdur Merkez/Burdur, Turkije
https://www.muze.gov.tr/en/museums/burdur-museum

Bronnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.