Caesarea Maritima, havenstad van Herodes de Grote, in Israel

0
1949

45 kilometer ten noorden van Tel Aviv ligt de oude havenstad Caesarea Maritima. Het is een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Israel. De start van de havenstad ligt in de 4e eeuw v.Chr. toen de Feniciers deze kust bewoonden. De stad is verder uitgebreid tussen 22 en 10 v.Chr. door Herodus de Grote. Hij zorgde er onder andere voor dat er een grote haven werd gebouwd waar wel 300 schepen in konden liggen.

In deze stad begon in 66 n.Chr. de Joodse opstand tegen de Romeinen. Deze opstand leidde in 70 n.Chr. tot de verwoesting van de Tweede Tempel en in 73 tot het einde van Massada met als gevolg een zelfmoordactie van meer dan duizend Joden.

Er wordt nog steeds opgegraven en dat zal ook nog vele jaren duren. Een aantal belangrijke gebouwen zijn opgegraven en ook te zien waaronder het forum, het theater, de hippodroom, aquaducten en de haven.

Locatie Caesarea Maritima

Impressie Ceasarea Maritima

De oude havenstad is al voor een groot deel opgegraven.
Restanten van de oude haven

Het oude theater is grotendeels weer gerestaureerd. Tegenwoordig worden er opnieuw voorstellingen gegeven.
Een sarcofaag
Er zijn diverse mozaieken gevonden die ooit de vloeren van de huizen en paleizen sierden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.