Duitse kant Hünenweg officieel geopend

1
1825

Hein Klompmaker had de eer om als voorzitter van de internationale organisatie Megalithic Routes de wandelroute de Hünenweg te mogen openen. Dit gebeurde op de Europese Dag van de Megalithische Cultuur in Ankum niet ver van Osnabrück op zondag 29 april. De Hünenweg is een lange afstandswandeling die onder andere langs hunebedden gaat. De route is in Duitsland al lang bekend maar was een beetje verouderd. Hij is nu dus weer goed te bewandelen. Hij loopt van Osnabrück, naar Haselünne en vervolgens gaat hij naar het station in Emmen. Er is een vervolgtraject in wording van Emmen naar het station in Groningen. Daar wordt op dit moment flink aan gewerkt. Ook het traject van Haselünne naar Papenburg in Duitsland wordt klaargestoomd. Over een paar jaar wordt het dus mogelijk om helemaal van Papenburg en Osnabrück naar Groningen te lopen. Het eerste gedeelte is in ieder geval klaar.

Artikel in de Meppener Tagespost (www.noz.de) van 1 mei 2018. geschreven door Alexandra Luders
Bodo Zehm, secretaris van Megalithic Routes, geeft een speech bij de opening van de Hunenweg

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.