In Brno is een beeldje van mammoetivoor gevonden in de vorm van een mammoet: de Mammoet van Brno. De mammoet is 6,9 cm lang. Het beeld toont in vereenvoudigde  vorm de mammoet. Het beeld is te bewonderen in het Archeologisch Instituut van Brno.

Replica

In de museumwinkel van het Hunebedcentrum is een prachtige replica van het Beeld van een rendier van Laugerie-Basse te koop. Hij is gemaakt door Ateliers MTW in Groningen. Deze natuurgetrouwe replica van hoogwaardige epoxyhars is het resultaat van vele uren minutieus handwerk. De replica staat bekend onder G-11 en de replica heeft zonder sokkel een hoogte van 4,2 cm en breedte van 7,0 cm.

Bronnen

https://www.ateliersmtw.nl/

Vorig artikelZwemmend rendier van Bruniquel
Volgend artikelBeeld van een rendier van Laugerie-Basse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.