Mammoet van Brno

0
1466

In Brno is een beeldje van mammoetivoor gevonden in de vorm van een mammoet: de Mammoet van Brno. De mammoet is 6,9 cm lang. Het beeld toont in vereenvoudigde  vorm de mammoet. Het beeld is te bewonderen in het Archeologisch Instituut van Brno.

Replica

In de museumwinkel van het Hunebedcentrum is een prachtige replica van het Beeld van een rendier van Laugerie-Basse te koop. Hij is gemaakt door Ateliers MTW in Groningen. Deze natuurgetrouwe replica van hoogwaardige epoxyhars is het resultaat van vele uren minutieus handwerk. De replica staat bekend onder G-11 en de replica heeft zonder sokkel een hoogte van 4,2 cm en breedte van 7,0 cm.

Bronnen

https://www.ateliersmtw.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.