Mammoetgravure La Madeleine

2
1407

In 1863 wordt door twee archeologen Lartet en Cristy de grot La Madeleine (Tursac, Frankrijk) gevonden. Vele opgravingen hebben prachtige vondsten opgeleverd: werktuigen, sieraden en prachtige kunstwerken, waaronder de mammoetgravure La Madeleine. Deze gravure is aangebracht op een plaat van mammoetivoor, deze is waarschijnlijk ingeschilderd met rode oker. Deze vindplaats is zo belangrijk geweest voor de archeologie dat deze cultuur uit het laat-paleolithicum de naam draagt, namelijk Magdalenien naar La Madeleine. De vondsten uit deze vindplaats zijn te zien in verschillende musea, maar deze mammoetgravure is te bewonderen in Musee des Antiquites Nationales, Saint-Germain-en-Laye (Frankrijk).  

Mammoetgravure La Madeleine.

Replica

In de museumwinkel van het Hunebedcentrum is een prachtige replica van de mammoetgravure te koop. Hij is gemaakt door Ateliers
MTW in Groningen. Deze natuurgetrouwe replica van hoogwaardige epoxyhars is het resultaat van vele uren minutieus handwerk. De replica staat bekend onder G-01 en de gravure heeft zonder sokkel een lengte van 23,6 cm en breedte van 9,6 cm.

Bronnen

https://www.ateliersmtw.nl/

2 REACTIES

 1. Is de replica van de mammoet la Madeleine nog te koop en wat is de prijs? Is er een prijslijst van alle prehistorische replica’s?

  • Beste Edie,
   Via de email heb ik u de informatie toegestuurd.
   Hopelijk tot ziens in het museum.
   Met vriendelijke groet, Nadine Lemmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.