Natuurhistorisch museum in Wenen met zijn Venus van Willendorf

0
3582
Dinosauruszaal. By Domser [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], from Wikimedia Commons.

In Wenen (Oostenrijk) is het Natuurhistorisch Museum oftewel Naturhistorisches Museum gevestigd. Het museum is geopend in 1889 tegelijkertijd met het Kunsthistorisch Museum oftewel Kunsthistorisches Museum aan het Maria-Theresien-Platz. Het gebouw, de inrichting en meubels maken het museum al een historisch object op zichzelf en opvallend is de grote gelijkenis met het Kunsthistorisches Museum.

Wien - Naturhistorisches Museum (1)
Het museum. By Bwag [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons.

Museum en zijn collectie

Zo’n 250 jaar geleden is begonnen met het vormen van de collectie van objecten en inmiddels bestaat de collectie uit 30 miljoen voorwerpen. Het museum is geopend om de collectie van de Habsburgers te bewaren. Het museum toont een deel van de collectie in 39 tentoonstellingsruimtes met een totaal oppervlak ruim 8.700 vierkante meters.

Topstukken

Tot de collectie behoren een aantal topstukken zoals de Venus van Willendorf, een kopie van een skelet van Diplodocus carnegii en voorbeelden van uitgestorven dieren. Op de bovenste verdieping worden edelstenen, mineralen en meteorieten getoond naast fossielen en prehistorische kuntwerken. De eerste verdieping toont de verscheidenheid aan diersoorten.

Venus of Willendorf 03
Venus van Willendorf. By User:MatthiasKabel [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], from Wikimedia Commons.

Adres

Naturhistorisches Museum Wien
Burgring 7
1010 Wien, Austria
Tel.: + 43 1 52177-0
info@nhm-wien.ac.at
http://www.nhm-wien.ac.at/

Bronnen

http://www.nhm-wien.ac.at/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.