In de grot van Espélugues (Lourdes, Frankrijk) werden sporen van bewoning gevonden uit het laat-paleolithicum, namelijk het Magdalenien. Tussen gereedschap, sieraden en aardewerk werd ook een beeldje van mammoetivoor gevonden: het paard van Lourdes. Het beeldje is 7,3 cm lang en dateert uit 13.000 jaar voor Chr. Het beeld wordt getoond aan het grote publiek in Musée des Antiquités Nationales in Saint-Germain-en-Laye  

Cheval de Lourdes
Paard van Lourdes. By Guérin Nicolas [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons.

Replica

In de museumwinkel van het Hunebedcentrum is een prachtige replica van het paard van Lourdes te koop. Hij is gemaakt door Ateliers MTW in Groningen. Deze natuurgetrouwe replica van hoogwaardige epoxyhars is het resultaat van vele uren minutieus handwerk. De replica staat bekend onder G-05 en de replica heeft zonder sokkel een hoogte van 3,5 cm en breedte van 7,0 cm.

Bronnen

https://www.ateliersmtw.nl/

Paard van Lourdes.
Vorig artikelVenus van Lespugue.
Volgend artikelZwemmend rendier van Bruniquel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.