Alignments de Lagatjar, Frankrijk

0
1772
Camaret-sur-Mer

De rijen menhirs (ook wel alignments genoemd) van Carnac in Bretagne zijn wereldberoemd. Maar dat zijn niet de enige. Ten zuiden van Brest ligt een schiereiland. Op dit schiereiland rij je voorbij Crozon en dan kom je aan de kust de Alignment van Lagatjar tegen. Ze liggen bij het dorp Cameret-Sur-Mer.

Kaart Google Maps

De alignments zijn niet meer compleet maar nog steeds erg indrukwekkend. Er zijn drie rijen met menhirs. De langste rij is 203 meter lang. In totaal zijn er nog ongeveer honderd menhirs. Ze zijn gemaakt van kwartsgesteente. Door archeologisch onderzoek is bepaald dat ze tussen 3000 en 2500 v.Chr. zijn gemaakt.

Camaret-sur-Mer

Adres: 53B Rue Saint-Pol Roux, 29570 Camaret-sur-Mer, Frankrijk

Foto’s Kees Hoogakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.