donderdag, 28 mei 2020
Home Oerkookboek Bloemenboter

Bloemenboter

590
0

Van de bloemen van verschillende planten kun je heerlijke bloemenboter maken. Een leuke variant op de standaard roomboter of kruidenboter. Welke bloemen zijn lekker? Denk aan de bloemblaadjes van viooltjes, madeliefjes, goudsbloemen, mosterdbloemen, dovennetel, hondsdraf, mosterd, paardebloemen, pinksterbloemen en dovennetel.

Ingredienten

handjevol plukken van eetbare wilde bloemen
1 theelepel zout (zeezout is erg lekker)
250 gram roomboter of margarine
toevoegen naar smaak: citroensap of geperste knoflook

Stap voor stap

  • Verzamel en was de verse bloemen en verwijder alle groene blaadjes en stelen;
  • Meng de boter, bloemblaadjes en zout (voeg naar smaak citroensap en knoflook toe – hou rekening met mensen die geen knoflook eten en de dominante smaak);
  • Om het mooi te serveren kan je de boter in folie wikkelen en er zo een rol van maken. Leg de rol in de vriezer voor 30 minuten;
  • Serveer vers gebakken brood met een plak van de boter. Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.