Dolmen de la Madeleine

0
1109
MINOLTA DIGITAL CAMERA

In Gennes (Frankrijk) ligt de dolmen de la Madeleine. In 1930 is de dolmen tot een historisch monument benoemd. Deze dolmen is gebouwd van zandstenen platen tot 5,5 meter. Hij heeft een hoogte van maar liefst 2,7 meter. Qua oppervlak is de dolmen 80 vierkante meter. Hij is verstoord door gebruik als opslag voor karren en in de kamer is een broodoven gebouwd. In 1940 is door Gruet onderzoek gedaan met als resultaat vuurstenen werktuigen en menselijke botten.

Locatie

De dolmen ligt ten zuiden van Gennes, langs de D.69 naar Doue. Het ligt op de top van een heuvel.

Dolmen de la Madeleine
Dolmen de la Madeleine

Dankwoord

Met dank Ed Oldeman die de foto’s heeft gemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.