MINOLTA DIGITAL CAMERA

De Dolmen La Pierre Couverte ligt in de voormalige gemeente Pontigné (Frankrijk) op een open plek. In 1910 is de dolmen als historisch monument bestempeld. De grafkamer is rechthoekig met de ingang naar het oosten. De dolmen is gebouwd van dertien lokale zandstenen platen. De afmeting van de dolmen is 5 bij 3 meter. In 1872 heeft de heer Leboeuf onderzoek gedaan en fragmenten van botten, gereedschap (bijlen, hamers en vuurstenen werktuigen), maar ook een stuk grof zwart aardewerk gevonden. Meerdere legenden gaan de ronde: dieren die de dolmen naderen zouden door feeën worden verdreven en voor een gelukkig en lang huwelijk moeten stellen elkaar ontmoeten onder de dolmen.

Adres

DOLMEN DE LA PIERRE COUVERTE, Route de Baugé , Pontigné, 49150, BAUGE-EN-ANJOU

47° 33′ 02″ N, 0° 04′ 16″ O

Dolmen Pierre Couverte von Pontigné
Dolmen Pierre Couverte von Pontigné
Dolmen Pierre Couverte von Pontigné

Dankwoord

Met dank aan Ed Oldeman voor de foto’s

Bronnen

GRUET, M., 2005. Mégalithes en Anjou. Cheminements.

Vorig artikelDolmen de la Madeleine
Volgend artikelDolmen de Bagneux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.