Ingredienten

  • 200 gram gerst
  • 100 gram spelt
  • 100 gram erwten
  • water
  • 200 gram vlees (gezouten: spek of ander varkensvlees)
  • handjevol groene kruiden (bladeren brandnetel, herderstasje, bijvoet, melganzevoet of hele plant kleefkruid)

Stap voor stap

Stap 1. Week granen en erwten in een kom voor een nachtje.

Stap 2. Breng het geheel aan de kook en voeg het vlees toe. Laat twee uur zachtjes koken. Voeg water toe indien nodig. Roer af en toe.

Stap 3. Voeg groene kruiden toe en laat het een half uur koken. Eet smakelijk!

 

 

 

Vorig artikelDe vogelkers: vervelende indringer of vriend van de bijen?
Volgend artikelOersap maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.