Lipsi grot met prachtige rotstekeningen (Montenegro)

0
1116

In Kotor, zo’n 4,5 kilometer ten zuidwesten van Risan, ligt de grot van Lipsi (vlakbij het dorp Lipsi). De grot is een archeologisch monument en de tekeningen tonen aan dat mensen in de prehistorie in de baai van Boka-Kotor leefden. De tekeningen zijn een waardevol archeologische vondst in dit gebied. Inmiddels is de grot een ruïne door natuurrampen, maar een wand met tekeningen is bewaard gebleven. De eerste tekeningen zijn in 1961 gevonden en inmiddels weten we dat deze ruim 12.000 jaar geleden zijn gemaakt.

De rotstekeningen tonen scenes van de jacht op herten, een zonnesymbool en meer symbolen. De tekeningen zijn met een vuursteen in de kalksteen gegraveerd.

Grot van Lipsi (foto Frank Wiersema).

Adres

Lipa cave, Municipality, Montenegro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.