In dit artikel sommen we manieren op hoe de hunebedbouwer zijn eten bereidde, maar vooral conserveerde!

1. Roken als manier om te bewaren: 

Prehistorisch koken: Roken van vis en vlees

2. Koken in leem en bladeren:

Prehistorisch koken: hoe kook je met leem?

3. Koken in potten: soep en stoofpotten

Prehistorische soep met vlees

4. Drogen: vlees, vis, kruiden

Zonder rook kunnen etenswaren worden opgehangen om te drogen. Vandaag de dag doen we dit nog steeds

5. Bakken

Op dunne stenen of zogenaamde bakplaten kan vlees, vis en groente worden gebakken.

6. Koken met kookstenen

Ook kunnen kookstenen worden verhit en deze gebruiken om water tot koken te brengen in een houten bak of zak van dierenhuiden.

7. Kookkuilen en stoomkuilen

In de grond kan eten langzaam garen, zowel groente, vlees als vis. Stenen zorgen voor een langzame en gelijkmatige garing.

8. Graan malen

Graan malen – stap voor stap

9. Rotten en fermenteren

Rotten en fermenteren

10. Rauw – geen bereiding

Vorig artikelWat aten de hunebedbouwers uit de natuur en van de akker?
Volgend artikelRotten en fermenteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.