Oerwater maken

0
1480

In de prehistorie werd water gedronken net als nu. Om het water nog lekkerder te maken, kun je er een smaakje aan geven. Vaak is het water met ijs, fruit en kruiden. Bij speciale arrangementen serveren wij deze heerlijke oerwaters. In dit artikel geven we een aantal opties, waaronder degene met een oertintje.

Stap voor stap

Stap 1. Snij het fruit en/of groente in kleine stukken, doe het geheel in een kan en kneus het geheel.

Stap 2. Giet er water overheen en plaats de kan enkele uren in de koelkast.

Stap 3. Haal de kan uit de koelkast en doe er ijs en vers gekneusde kruiden bij. Schenk het in een glas en geniet.

Water met munt, citroen en limoen.

Muntsmaak

Water met muntsmaak vinden veel mensen lekker en de muntplanten waren er al in de prehistorie. Je kunt deze plant combineren met citroen, limoen en/of watermeloen. Ook lekker is een combinatie van munt met aardbeien, komkommer en limoen en met komkommer en citrusvruchten.

Water met frambozen en bramen.

Vruchtensmaak

Bij smaken kun je denken aan fruit. In de prehistorie aten de mensen al bosbessen, bramen, frambozen en (bos-)aardbeien dus deze vruchten zijn zeker een aanrader. Frambozen en bramen zijn een lekkere combinatie. Andere combinaties zijn bosbessen met sinaasappel, aardbeien met citroen en basilicum, aardbeien met citroen en munt, frambozen met rozenbladeren en vanille, appel met citroen en snufje kaneel en bosbessen met lavendel.

Niet prehistorisch – citrusvruchten & komkommer

Niet prehistorisch, maar wel erg lekker. Combineer water met een of verschillende citrusvruchten. Combineer grapefruit met rozemarijn en sinaasappel met koriander.

Ook erg lekker is komkommer of een heerlijke combinatie van water met komkommer en rozewater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.