Romeins amfitheater in Arles

0
2699

Voordat de Romeinen Arles tot een belangrijke stad maakten had het al een lange geschiedenis. Het was daarvoor al een Keltische nederzetting die later werd gekoloniseerd door de Grieken. In de tijd van Caesar werd de stad belangrijk en vanaf dat moment werden er grootse gebouwen neergezet waaronder (tot aan de 4e eeuw) het theater, het amfitheater, het forum, de thermen en het circus. De Romeinse gebouwen en zeker ook het Romeins Amfitheater van Arles staan tegenwoordig op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De buitenzijde is imposant. De bogenconstructie is nog goed te zien.

Amfitheater van Arles

Het amfitheater in Arles is de grootste bezienswaardigheden van de stad. Het werd gebouwd tussen 80 en 90, en werd geopend tijdens de regeerperiode van keizer Domitianus. Het werd vooral gebruikt voor wagenrennen en voor man-tegen-mangevechten.

Het telt twee verdiepingen en er konden ooit 21.000 mensen in. De arena was 136 bij 107 meter. Vanaf de Middeleeuwen was het amfitheater volggebouwd met allerlei bouwsels. In de 19e eeuw is het leeggehaald en werd de grootsheid uit vroegere tijden weer zichtbaar.

Het amfitheater was de op 20 na grootste van het Romeinse rijk.

Tegenwoordig wordt de arena gebruikt voor stierenvechten, toneelvoorstellingen en concerten.

Wilt u meer weten over Arles klik dan hier. 

De binnenkant van het amfitheater van Arles. Het is goed te zien dat het ook tegenwoordig nog wordt gebruikt.
De prachtige bogenconstructie is nog altijd goed te zien.

Foto’s Kees Hoogakker

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.