Vaison-la-Romaine, een romeins paradijsje in Frankrijk

0
2627

In het Franse Vaucluse in Zuidoost Frankrijk ligt de stad Vaison-la-Romaine. De stad heeft veel Romeinse overblijfselen waaronder een Romeins theater. In het archeologie museum (Museum Theo Desplans) is het verhaal van de Romeinse stad te zien.

De Romeinse stad ligt grotendeels nog onder de huidige stad. Op een aantal plekken zijn opgravingen gedaan en is de Romeinse stad zichtbaar. Deze plekken zijn toegankelijk. Te zien zijn resten van het theater, publieke gebouwen, huizen, baden en aquaducten. Ook zijn prachtige mozaieken te zijn die de vloeren van publieke ruimtes en rijke romeinen bedekten. In  het museum zijn vele artefacten maar ook prachtige beelden te zien.

Romeinse overblijfselen in de stad
Romeins theater

Een van de mozaieken in de vloeren van de Romeinse gebouwen
Mozaiekvloer met pauw in het museum
Beelden in het museum

Mozaiekvloer
Zuilen bij het theater

Foto’s Kees Hoogakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.