Hylates was de Cypriotische naam voor de god Apollo. Op Cyprus was dit een van de belangrijkste goden. Hij was de god van het bos.

Kaart Google Maps
Tempelcomplex van Apollo Hylates
Heiligdom van Apollo Hylates

Het heiligdom van Apollo Hylates

Speciaal voor de god Apollo oftewel Hylates werd 2,5 kilometer ten westen van de plaats Episkopi niet heel ver van het beroemde archeologische complex Kourion in het zuiden van Cyprus een heilige plek gecreeerd. Het ligt langs de weg naar Pafos. Dit was ooit een van de belangrijkste religieuse centra op Cyprus. Op deze locatie werd Apollo al aanbeden vanaf de 8ste eeuw v.Chr. De plek is tot in de 4e eeuw n.Chr. een belangrijke religieuse plek geweest. In de loop van de tijd zijn er diverse gebouwen bijgekomen. De meeste gebouwen die je tegenwoordig nog ziet komen uit de eerste eeuw n.Chr. Dat was een periode dat veel oudere gebouwen zijn gerestaureerd en blijkbaar zo goed gedaan dat er ook nu nog heel wat restanten zichtbaar zijn.

Tempelcomplex van Apollo Hylates
Heiligdom van Apollo Hylates

Oorspronkelijk bestond de site uit een tempel, waarvan de resten nog in de funderingen van de huidige tempel zichtbaar zijn, een rond monument dat waarschijnlijk voor bepaalde rituelen werd gebruikt en een altaar. Gedurende de Romeinse periode werd het complex uitgebreid met diverse gebouwen die onder andere werden gebruikt om de bezoekers te huisvesten en offerbeelden konden worden neergezet. In het complex is tijdens opgravingen een put gevonden waarin veel terracotta beelden en potten gevonden zijn die stammen vanaf de 5e eeuw v.Chr. tot aan de Romeinse periode.

Van noord naar zuid loopt een lange straat die leidt naar de Tempel van Apollo Hylates. Deze tempel is gebouwd in de Laat Klassieke of Vroeg Hellistische periode. In de eerste eeuw n.Chr. is de tempel verbouwd met een nieuwe architectuur. Aan de oostzijde van de buitenste muren van het complex zijn locaties gevonden waarvan wordt gedacht dat het voor spelen voor atleten bedoeld was. Ook zijn hier nog restanten van baden gevonden.

Heiligdom van Apollo Hylates
Heiligdom van Apollo Hylates
Heiligdom van Apollo Hylates
Heiligdom van Apollo Hylates

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.