Vestiges gallo-romains des Cars, Frankrijk

0
1115

Ten zuidoosten van Limoges in Frankrijk ligt Vestiges gallo-romains des Cars. Hier liggen de restanten van wat ooit een prachtige Gallo-Romeinse villa moet zijn geweest. De villa is gebouwd in de eerste helft van de tweede eeuw na Christus. Bijzonder is de grote watertank van steen. De watertank werd gebruikt voor een verwarmd zwembad en een fontein. In de tweede helft van de tweede eeuw is het huis verder uitgebreid. In 275/276 na Christus zijn er invasies geweest van andere volkeren waarna de villa is achtergelaten.

Kaart Google Maps
Restanten van de villa met mausolea
Grote watertank bij de villa
Overzicht van het terrein
De restanten van de villa
Replica van het mausoleum behorende bij de Gallo-Romeinse villa
Restanten van de mausolea

Foto’s Kees Hoogakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.