In het spoor van … de directeur

0
1629
Harrie bij hunebed in Denemarken

Met ruim 150 medewerkers, (meer dan 100 vrijwilligers) en bijna 90.000 bezoekers per jaar gebeurt er van alles in en om het Hunebedcentrum. Ria Blom neemt u mee achter de schermen en volgt elke week iemand anders in zijn werk.

Deze keer gaat Ria op bezoek bij de directeur …

In het spoor van … de adjunct-directeur

Na een studie sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen gaat Harrie Wolters als reisleider werken en reist hij zes jaar lang de hele wereld over: van Syrië, naar Zambia en van India naar Mexico, om maar wat exotische bestemmingen te noemen. Sinds 2005 is Harrie adjunct-directeur. Intussen is hij de directeur van het Hunebedcentrum in Borger en ziet hij een rol voor het Hunebedcentrum als centrale plek in de wereld van de megalieten, de stenen monumenten. Hoe internationaal georiënteerd de directeur ook is, de bescherming van de megalieten, de hunebedden, die naast de deur van het Hunebedcentrum en verderop in Drenthe en Groningen liggen, blijft het uitgangspunt.

Harrie reist graag. Hier is hij in Ethopie bij een van de kerken van Lalibela

Voordat Harrie bij het Hunebedcentrum in dienst treedt, werkt hij als adviseur voor het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme. Ook ontwikkelt hij met zijn eigen toeristische adviesbureau De Ammoniet concepten voor gemeenten, organisaties en toeristische bedrijven. In 2005 wordt Harrie gevraagd om een marketingplan voor het Hunebedcentrum te schrijven en te implementeren. Zo begint zijn dienstverband bij het Hunebedcentrum. Het is de tijd waarin marketingcampagnes nog gevoerd worden via foldertjes, krantjes en posters. De bezoekersaantallen van het Hunebedcentrum liggen dan nog rond de 35.000. Vandaag de dag zijn de bezoekersaantalen meer dan verdubbeld en vindt de marketing voor een groot deel plaats via digitale middelen zoals social media, websites, e-magazines en dergelijke. Als adjunct-directeur hield Harrie zich met veel meer bezig dan alleen de marketing. Waaronder nieuwe exposities, producten, projecten, internationale samenwerking en meer. Als directeur moet je vooral zorgen dat de organisatie zich ontwikkeld en dat alle medewerkers hun plek kunnen vinden. Samen iets bouwen is prachtig. De chemie tussen alle mensen is daarbij van essentieel belang. Maar van het grootste belang is dat onze bezoekers een leuke en leerzame dag hebben. Daar doen we het immers voor. Iedere dag opnieuw…

Het Hunebedcentrum houdt wat Harrie betreft niet op bij de parkeerplaats of bij de grens van Nederland. Hij plaatst de hunebedden graag in een grotere context, zoals in de canon van Nederland of in het landschap van het Hondsrug UNESCO Global Geopark. Ook ziet Harrie een belangrijke rol voor het Hunebedcentrum als internationaal kenniscentrum op het gebied van de megalieten in de breedste zin van het woord. Het virtuele kenniscentrum, het hunebednieuwscafe.nl, staat boordevol informatie op het gebied van geologie en archeologie.

Een van de hobby’s van Harrie is geologie. Hij verzamelt mineralen en fossielen met een interessant verhaal. Iedere steen vertelt een stukje van de geschiedenis van de aarde. Intussen is er thuis een schuur mee gevuld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.