Aanstaande zondag op de Oertijdmarkt bij het Hunebedcentrum kunt u uw stenen, waarvan u zich altijd heeft afgevraagd wat het is, meenemen om hem vervolgens te laten bekijken door onze stenendeskundige Harry Huisman. Hij vertelt u wat voor steen u heeft.

Harry determineert een Steen (Fotografie Davado)

Als je op het strand loopt, zoek je al gauw naar schelpen en andere spulletjes. Of je kijkt naar vogels natuurlijk, dat kan ook. Wandel je in Drenthe in de natuur dan vind je geen schelpen maar stenen. Op sommige plaatsen liggen ze bij tientallen voor het oprapen. Allemaal zijn ze verschillend. Sommige zijn roodachtig van kleur, andere daarentegen laten allerlei streepjes en plekjes zien. In sommige kun je zelfs fossielen vinden. Stenen vertellen een verhaal. Voor iedere kei is dat verhaal weer anders, maar spannend blijft het. Al gauw komt de vraag op wat is het voor steen en hoe oud is hij? Waar komt hij vandaan en is hij misschien van waarde? Vragen kortom, die de steen natuurlijk niet zelf vertelt. Het ‘verhaal’ is verpakt in een soort geheimtaal die je moet kunnen lezen.

Harry Huisman neemt u mee in zijn wereld en laat u kennismaken met de geheimen van uw stenen.

Dus – als u zondag naar de Oertijdmarkt gaat neem dan vooral uw onbekende stenen.

Klik hier voor meer informatie over de Oertijdmarkt

Tot zondag!!!

Vorig artikelKorenblauwe bloemen tussen het graan
Volgend artikelVestiges gallo-romains des Cars, Frankrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.