Niet meer klimmen op hunebedden

0
1631

Op zondag 12 augustus aanstaande om 11 uur geven het Hunebedcentrum in Borger en Stichting Het Drentse Landschap uitleg over een aantal maatregelen die worden genomen om het beklimmen van hunebed D27 tegen te gaan. De extra voorzieningen moeten er uiteindelijk toe leiden dat er helemaal niet meer op hunebedden, Nederlands oudste monumenten, wordt geklommen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 te Borger. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum en Teddy Bezuijen, hoofd terreinbeheer van Het Drentse Landschap, zullen namens de beide organisaties een toelichting geven.

Klimmen op hunebedden is weinig respectvol en bovendien gevaarlijk. Hunebedden zijn erfgoederen en verdienen ons respect. Het is vreemd dat mensen eerst in het museum te horen krijgen dat hunebedden bijzondere (graf)monumenten zijn die met respect behandeld horen te worden en vervolgens zien dat er buiten mensen zijn die op een hunebed klimmen. Zowel het Hunebedcentrum als Het Drentse Landschap krijgen de laatste tijd steeds meer reacties binnen van bezoekers (met name ook van buitenlandse toeristen) die zich storen aan mensen die op hunebedden klimmen. Om bezoekers te waarschuwen en het beklimmen tegen te gaan is door het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap gezamenlijk besloten extra maatregelen te treffen, te beginnen bij hunebed D27.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.