Kinderdirecteuren benoemd tot ambassadeur hunebedden

0
781

Op 19 september 2018 zijn 12 kinderdirecteuren in het kader van Oktober Kindermaand aan de slag gegaan als Baas voor één dag en zo ook bij het Hunebedcentrum. Max Alblas trad aan als kinderdirecteur van CBS De Borgh uit Borger. Na een overleg over de bewustwordingscampagne ‘Hunebedden’ is Max Alblas benoemd tot Ambassadeur van de hunebedden samen met Véronique Meijer, kinderdirecteur van Het Drentse Landschap. Hun zinvolle suggesties worden meegenomen in de ontwikkeling van een lesprogramma over hunebedden en een nieuw hunebedpaspoort.

Ambassadeur hunebedden

Rond de middag stond een werklunch op het programma met beide kinderdirecteuren en de directeuren: Hein Klompmaker (van het Hunebedcentrum) en Sonja van der Meer (van Het Drentse Landschap). De kinderdirecteuren werd gevraagd wat ze dachten van de bewustwordingscampagne rond de hunebedden, maar ook om mee te denken over mogelijke vervolgstappen van de campagne. De kinderdirecteuren kwamen met de suggestie een lesprogramma te maken over hunebedden zodat kinderen leren wat hunebedden zijn en waarom zij respect verdienen. Ook werd het idee voor een speciaal hunebedpaspoort geopperd. Na afloop van het werkoverleg zijn de beide kinderdirecteuren benoemd tot Ambassadeur hunebedden. Zij ontvingen een certificaat met deze eretitel en krijgen nog een passende bodywarmer met opdruk. Na het overleg ging Max bij het Hunebedcentrum leren over de Oertijd. Na een lange werkdag zat het directeurschap er voor beide kinderen weer op, maar als Ambassadeur hunebedden zullen zij in de toekomst zeker vaker worden ingeschakeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.