De rotstekeningen van Hato Caves, Curacao

0
1867
Hato Caves. By NeilEvans at English Wikipedia [Public domain], from Wikimedia Commons.
Hato Caves. By NeilEvans at English Wikipedia [Public domain], from Wikimedia Commons.

Aan de noordkust van het eiland Curaçao langs de Roosevelt weg liggen de Hato Caves vlakbij de luchthaven Hato ten noorden van Willemstad. Dit grottencomplex is het meest bijzondere en de grootste van het eiland. Sinds 1991 zijn de toeristische grotten open voor het grote publiek. De grotten zijn miljoenen jaren geleden gevormd onder zeeniveau. De kalkstenen grotten omvatten gangen met een totale lengte van 240 meter en een oppervlak van ruim 4.900 vierkante meter. Bijzonder zijn de prachtige kalkstenen formaties, een zeldzame soort vleermuizen, een waterpartij, de waterval en het beroemde beeld van Madonna.

Hato Caves (31057273382)
Ingangsbord Hato Caves. By -JvL- from Netherlands (Hato Caves) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons.

Datering

De oudste bewoners van de grotten zijn de Caiquetio Indianen. Sporen tonen aan dat de grotten bewoond zijn vanaf 1.500 jaar geleden. Ook begroeven deze indianen hun doden in deze grotten. Petrogliefen (afbeeldingen die in de rotsen zijn aangebracht) en rotstekeningen werden door deze mensen in de wanden aangebracht. Bijzonder ook is dat de grotten een verstopplaats voor gevluchte slaven waren.

HATO CAVES , CURACAO
Hato Caves, By JERRYE AND ROY KLOTZ MD [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons.

Adres

Hato Caves
Franklin D. Rooseveltweg, Willemstad, Curaçao

Bronnen

Wikipedia

https://www.curacao.com/en/directory/do/sights-and-sounds/hato-caves/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.