Hoe groot was een gezin in de prehistorie? Hoeveel kinderen kregen de mensen?

0
3677
Foto Davado

In de tijd van de jager-verzamelaars waren de gezinnen waarschijnlijk klein. Deze aanname wordt gedaan door te kijken naar samenlevingen vandaag de dag van jager-verzamelaars. Met de komst van het boerenbestaan worden de gezinnen in de nieuwe steentijd, bronstijd en ijzertijd groter. Op basis van de grootte van de huis- en boerderijplattegronden kan een schatting worden gemaakt van het aantal personen. Onderzoekers schatten per huis of plattegrond acht tot twintig personen. De samenstelling van het gezin zal hebben bestaan uit ouders en kinderen, maar ook grootouders en andere naaste familie.

Kinderen

De families zullen uit veel kleine kinderen hebben bestaan, omdat de mensen niets deden om niet zwanger te worden. Kindersterfte was hoog net als sterfte van de moeders na bevalling.

Meer weten over de hunebedbouwers, lees onderstaand artikel:

Hoe groot was een hunebedbouwersgezin?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.