Op weg naar een nieuwe expositie over de hunebedbouwers

0
1229
Impressie nieuwe expositie. Foto Perspekt Haarlem

Op 31 oktober sluit de vaste expositie over de hunebedbouwers in het Hunebedcentrum. Vanaf dat moment wordt in rap tempo gewerkt aan een volledig nieuwe expositie die met kerst open gaat. In de tussentijd gaat het museum niet dicht. Er is in november en december een tijdelijke expositie te zien over D27, het grootste hunebed van Nederland oftewel de Rembrandt van de prehistorie. Daarnaast is ook het buitenmuseum, het Oertijdpark, en de expositie over het Hondsrug Geopark gewoon te bezichtigen. En uiteraard is ook het museum café en de winkel gewoon open. Bezoekers kunnen in deze tijd voor 50% van de normale entreeprijs naar binnen.

Nieuwe expositie over hunebedbouwers vanaf kerst open

De nieuwe expositie over de hunebedbouwers, die met kerst open gaat, is totaal anders dan wat er nu nog staat. Er is gekozen voor een volledig nieuwe opzet omdat er nieuwe inzichten zijn, nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, nieuwe technieken en meer. Er is zelfs drone-technologie ingezet. We hopen dat in 2019, het jaar dat Marketing Drenthe de Oerprovincie van Nederland als centraal thema heeft, het Hunebedcentrum het oergevoel van Drenthe met de nieuwe expositie volop kan uitdragen.

Tijdelijke expositie over de Rembrandt van de prehistorie, D27

Maar in de tussentijd dus nog een nieuwe expositie over D27. Nog nooit is er een expositie geweest over het grootste hunebed van Nederland. Eigenlijk vreemd omdat dit een van de meest bezochte hunebedden van Drenthe is. Wist u bijv. dat D27 nog nooit is opgegraven, wist u dat vele leden van het koninklijk huis het hunebed hebben bezocht, wist u dat er gekke structuren zijn ontdekt met een bodemscan… en zo zijn er nog veel meer verhalen over dit bijzondere hunebed. De expositie gaat open op 1 november en zal duren tot 31 december.

Drone technologie wordt toegepast om te laten zien waar de hunebedden in Drenthe zijn te vinden. Foto Omnidrones Eelde

De nieuwe expositie is financieel mogelijk gemaakt door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.