Winde, een geslacht met klimmers

0
1930
Haagwinde.
Haagwinde.

Tot het geslacht Winde (Convolvulus) behoren verschillende klimmers waarvan in Nederland de volgende soorten zijn te vinden: Haagwinde (Convolvulus sepium), Akkerwinde (Convolvulus arvensis), Zeewinde (Convolvulus soldanella) en Gestreepte winde (Convolvulus silvatica). De laatste soort is een exoot en komt van nature voor in het mediterrane gebied. De haagwinde is in het Oertijdpark bij het Hunebedcentrum te vinden!

Haagwinde.
Haagwinde.

Haagwinde

Deze winde is een vaste plant en is te vinden op vochtige tot natte, voedselrijke grond met zonlicht, denk aan rietlanden, ruigtes, langs de rand van moerasbossen, akkers en tuinen. Doordat de plant zich gemakkelijk verspreid met wortelstokken wordt de plant gezien als een onkruid. De plant windt zich om planten, omheiningen en palen en kan wel 3 meter hoog worden. De plant bloeit met witte bloemen van juni tot oktober. Bijzonder is dat de bloemen in het donker dichtgaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.