Kong Asgers Høj, beroemd hunebed op Mon in Denemarken

0
1621
Kong Asgers Høj

Kong Asgers Høj is een groot hunebed op het eiland Mon in Denemarken. Het is gebouwd door de Trechterbekercultuur, in Nederland beter bekend als de hunebedbouwers. Het graf heeft een grote kamer van 10 meter bij 2 meter met een lange gang van 7,5 meter lang. Daarmee is het een van de grootste hunebedden van Denemarken.

Koning Asger Høj begon in 1839 het hunebed te bestuderen nadat de Deense Gustav Hage op zoek ging naar een schat en het graf leeg van vondsten vond. Het graf zelf is vrijwel onaangetast en is dus nog in goede staat. Waarschijnlijk is de grafkamer wel al in een ver verleden leeggehaald.

Het is mogelijk om via de gang het hunebed in te gaan.

Locatie Kong Asgers Høj op het eiland Mon in Denemarken

Kong Asgers Høj
Ingang hunebed
By Erwin Christensen – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21147670

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.