Collectie Arie Goedhart wordt overgedragen aan Hunebedcentrum

0
1152
Overhandiging pentekeningen Arie Goedhart door gedeputeerde Cees Bijl Foto Bert Rossing

Tijdens de opening van de expositie van de hunebedpentekeningen van Arie Goedhart op vrijdag 11 januari in Hoogeveen heeft gedeputeerde Cees Bijl de collectie van 54 hunebedpentekeningen overhandigd aan Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum. Na afloop van de expositie, eind februari, in Kunsthuis Venedal in Hoogeveen zal de collectie naar Borger verhuizen.

Het Hunebedcentrum gaat op zoek naar financiering om de collectie aan te kopen en gaat op zoek naar een ideale plek om de pentekeningen te bewaren. Ook zal het Hunebedcentrum proberen dat de werken op zoveel mogelijk plekken te zien zullen zijn.

Foto Bert Rossing

Tijdens de opening is ook het boek verschenen met daarin alle pentekeningen gemaakt door Arie Goedhart. Dit boek is te koop in de winkel van het Hunebedcentrum.

Foto Bert Rossing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.