De nieuwe expositie in het Hunebedcentrum is geopend. Kom je kijken!

0
1667

Een jaar lang is gewerkt aan een compleet vernieuwde expositie over de hunebedbouwers. De oude expositie, die er stond vanaf 2005, is volledig afgebroken. De nieuwe expositie heeft drie afdelingen. De eerste afdeling neemt je in het dagelijkse leven van de hunebedbouwers. Je staat hier oog in oog met de hunebedbouwers. Je ziet hoe ze leefden en woonden. Door middel van quizen via schermen ontdek je meer.

In het tweede gedeelte ontdek je door games hoe de wereld van de hunebedbouwers er uit zag.

In het derde gedeelte zie je hoe een archeoloog werkt, zie je het prachtige aardewerk en ontdek je waar de hunebedden liggen, zowel in Nederland als in Europa.

Op een verfrissende hedendaagse wijze reis je, in het volledig vernieuwde Hunebedcentrum, naar het leven van onze voorouders.

Naast de nieuwe expositie kun je in het Oertijdpark, het archeologische openluchtmuseum, ontdekken met al je zintuigen hoe de mensen vroeger leefden.

Ijzertijdboerderij in Oertijdpark

Uiteraard moet je bij het bezoek naar het grootste hunebed van Nederland, dat pal naast het museum ligt.

D27, het grootste hunebedd van Nederland

Op het terrein bevindt zich tevens de poort van Hondsrug UNESCO. Geopark. Hier zie je hoe het landschap van het Hondsruggebied is gevormd door ijstijden en de mens. Binnenkort opent hier een nieuwe expositie over geoparken en het Hondsruggebied.

En als laatste kun je struinen door de grootste keientuin van Nederland.

keientuin Hunebedcentrum

Kom je kijken!!

De nieuwe expositie is financieel mogelijk gemaakt door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.