Harrie Wolters werkt sinds 2005 als hoofd marketing, productontwikkeling en projecten bij het Hunebedcentrum. In die periode heeft hij zich onder andere bezig gehouden met vele wisselexposities, de ontwikkeling van het Hondsrug UNESCO Geopark, het Oertijdpark en meerdere grote projecten.

Harrie bij hunebed in Denemarken

Jan heeft diverse directie functies gehad in verschillende sectoren en heeft een achtergrond als Register Accountant. Jan is al weer heel wat jaren betrokken bij het Hunebedcentrum. Eerst als penningmeester en sinds een drietal jaren als kwartiermaker op het gebied van bedrijfsvoering en financiën.

Jan Tingen. Foto Dagblad van het Noorden

Eind 2018 is Hein Klompmaker met pensioen gegaan. Vanaf 1 januari 2019 is Harrie algemeen directeur en en Jan directeur bedrijfsvoering. Samen gaan ze door op de koers die het Hunebedcentrum al jaren volgt.

Er ligt een mooie uitdaging. De nieuwe expositie over de hunebedbouwers is klaar en daarmee is het de opgave om meer dan 100.000 of meer bezoekers te halen. Het is tot op heden nog nooit gelukt om boven de 100.000 bezoekers uit te komen. Dit wordt een belangrijk doel voor het nieuwe duo.

De nieuwe expositie in het Hunebedcentrum

Maar niet alleen de fysieke bezoekers in Borger, ook de virtuele wereld krijgt veel aandacht. Het Hunebednieuwscafe, als virtueel museum, zal uitgebreid worden, de Oerschool en de rol die het Hunebedcentrum heeft in de geschiedeniscanon worden versterkt, het internationale karakter zal meer aandacht krijgen en natuurlijk wordt volop aangehaakt bij Marketing Drenthe met de Oertijdcampagne, het Hondsrug UNESCO Geopark, Borger als Hunebedhoofdstad en de Hunebedhighway.

We gaan deze uitdaging samen met een team van 160 medewerkers, vrijwilligers, oproepkrachten en stagiaires aan. Alleen samen kunnen we het Hunebedcentrum naar een hoger niveau tillen.

Met het hele team gaan we ervoor zorgen dat we de hunebedden, de oudste monumenten van Nederland en iconen van onze voorouders, voor het voetlicht mogen brengen van onze bezoekers.

Een prachtige uitdaging. U hoort van ons!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.