In januari is een volledig nieuwe expositie in het Hunebedcentrum geopend. Op een eigentijdse manier worden de bezoekers meegenomen in de wereld van de hunebedbouwers. Voor een deel lopen menselijk letterlijk door het dagelijks leven van onze voorouders, voor een deel kunnen mensen door middel van spellen en quizen zelf ontdekken hoe de mensen in de oertijd leefden en deels zie je hoe archeologen te werk gaan om het verhaal van de hunebedbouwers reconstrueren.

Filmopnames

In dat kader is een nieuwe introductiefilm gemaakt. Hierin is te zien hoe archeologisch onderzoek wordt gedaan en hoe dat overeenkomsten vertoond met een forensisch onderzoek van de politie. Er zitten veel overeenkomsten in.

De film is gedeeltelijk in Nederland opgenomen en gedeeltelijk in het Emsland in Duitsland. Dat is niet voor niets want de film is een gezamelijk product tussen Nederlandse en Duitse partijen. Vanuit Nederland is het Hunebedcentrum betrokken geweest bij de film, vanuit Duitsland de organisaties Megalithic Routes uit Osnabruck, het Ostfriesische Landschaft uit Aurich en het Landesmuseums für Natur und Mensch in Oldenburg.

De film is in twee versies verschenen. Eentje in het Nederlands met Engelse ondertiteling en eentje in het Duits.

Tijdens de opnames

Het script is geschreven door Hein Klompmaker. De film is gemaakt door Moomba Media.

Het project Plaats Delict: Steentijd wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslan en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen, het Prins Bernard Cultuurfonds,
het Hunebedcentrum, Megalithic Routes uit Osnabruck, het Ostfriesische Landschaft uit Aurich en het Landesmuseums für Natur und Mensch in Oldenburg.

Vorig artikelDrinkhoorn, 0,1 L
Volgend artikelNieuw boek verschenen: Plaats delict: Steentijd door Hein Klompmaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.