Nieuw boek verschenen: Plaats delict: Steentijd door Hein Klompmaker

0
948

Onlangs is een nieuwe introductiefilm geïntroduceerd in het Hunebedcentrum. Het laat zien hoe archeologen te werk gaan om een verhaal over onze voorouders te reconstrueren en welke overeenkomsten dat heeft met een forensisch onderzoeker van de politie. De film is op 18 januari 2019 tijdens de opening van de nieuwe vaste expositie in het Hunebedcentrum voor het eerst te zien geweest voor het publiek.

Het verhaal van de film, in combinatie met foto’s die gemaakt zijn tijdens de opnames, is vertaald in een boek met als titel Plaats delict: steentijd.

Het boek is, net als de film, een samenwerking tussen het Hunebedcentrum, Megalithic Routes uit Osnabruck, het Ostfriesische Landschaft uit Aurich en het Landesmuseums für Natur und Mensch in Oldenburg.

Het boek is in twee talen verschenen, in het Nederlands en in het Duits.

Duitse versie

Het project Plaats Delict: Steentijd worden in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslan en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen, het Hunebedcentrum, Megalithic Routes uit Osnabruck, het Ostfriesische Landschaft uit Aurich en het Landesmuseums für Natur und Mensch in Oldenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.