Gierstsalade met appel en teunisbloem

0
562

Ingrediënten

200 gram gekookte gierst
50 gram geroosterde hazelnoten
1 appel
handje zevenblad
handje teunisbloemen (bloemen en knoppen)
scheut olijfolie (liefst douglasspar-olijfolie)
scheutje citroensap
peper en zout

Bereiding

Maak de douglasspar-olijfolie minstens drie dagen van tevoren. Hierdoor kan de smaak van de douglasspar goed in de olie trekken. Doe hiervoor een paar takjes van de douglasspar in een steriel potje of flesje. Overgiet ze met olijfolie totdat ze helemaal onder staan. Laat tenminste drie dagen trekken. Je kunt de takjes er ook een aantal weken in laten zitten.

Snijd de appel en teunisbloemen in stukjes. Meng de appel, hazelnoten en teunisbloemen door de rijst. Breng het op smaak met de olijfolie, citroensap, peper en zout. Doe het rijstmengsel in een platte saladeschaal en schik de vogelmuur er omheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.