Heeft u de dronebeelden van alle hunebedden al gezien?

0
1274

Toen we begonnen met het maken van de nieuwe vaste expositie in het Hunebedcentrum wilden we iets spectaculairs. We wilden op een hedendaagse wijze laten zien waar alle hunebedden in Nederland zijn te vinden. Dat is gelukt.

We kwamen in contact met Dronehub in Eelde. Egbert Zwiers, de directeur, vertelde ons dat hij al een tijdje een idee had over hoe dit zou moeten. Dat heeft goed uitgepakt. Een half jaar lang zijn mensen van de Dronehub op pad geweest met drones en fotocamera’s om de hunebedden vast te leggen. Niet alleen vanuit de lucht maar ook vanaf de grond. In totaal zijn 12.000 beelden gemaakt.

Het eindresultaat is dat je via een touchscreen over Drenthe heen kunt vliegen van hunebed naar hunebed. Bij ieder hunebed kun je afdalen naar de grond en kun je vervolgens het hunebed 360 graden bekijken.

We zijn erg blij met het eindresultaat. Kom het vooral eens bekijken en ontdek waar in Drenthe de hunebedden liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.