Ingrediënten

1 flinke schaal vol lindebloesems
scheut citroensap
geleisuiker (of marmello en appeldiksap als je geen geraffineerde suiker wilt gebruiken)

Bereiding

Vul een schaal vol lindebloesems. Doe er een halve citroen bij. Hoe meer bloesems hoe meer smaak. Overgiet ze met water tot ze onder water staan. Leg een omgekeerd bord op de schaal, om de bloesems goed onder water te drukken. Laat 24 uur staan. Doe het water met de bloesems de volgende dag in een pan. Breng het aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Giet af en vang het vocht op in een maatbeker. Kook het vocht met geleisuiker speciaal (geleisuiker voor halfzoete jam/gelei) of met marmello en appeldiksap. Zie voor de verhouding de aanwijzing op de verpakking. Giet het in steriele jampotjes, draai stevig dicht en laat een paar minuten omgekeerd staan.

Vorig artikelHummus met kerrie en wilde kruiden
Volgend artikelLindebloesemsiroop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.