Ingrediënten

1 flinke schaal vol lindebloesems
1 liter troebel appelsap
1 biologische citroen
400 gr. suiker

Bereiding

Breng de appelsap aan de kook en schenk het over de lindebloesem. Voeg de in parten gesneden citroen toe, dek de schaal af en laat het 24 uur op een warme plek staan. Zeef het vocht door een kaasdoek of theedoek en druk het goed uit. Doe de sap in een pan, samen met de suiker. Breng het aan de kook en laat een minuut flink koken. Schenk de siroop voorzichtig in gesteriliseerde (liefst warme) flessen. Lekker als limonade, bij pannenkoeken, over ijs of door yoghurt. Je kunt ook een scheutje door de witte wijn doen. Lindebloesem heeft een vocht afdrijvende werking. Gebruik er dus niet te veel van gedurende een langere periode.

Vorig artikelLindebloesemgelei
Volgend artikelMeidoorn-appelmoes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.