Paardenbloemengelei

0
631
paardenbloem
paardenbloem

Ingrediënten

1 flinke schaal vol paardenbloemen (zonder steel)
water
geleisuiker

Bereiding

Pluk een grote schaal vol paardenbloemen zonder steel en druk ze aan, zodat de schaal flink vol zit met de bloemen. Hoe meer bloemen hoe meer smaak. Overgiet ze met water en laat een nacht trekken. Breng de bloemen met het water de volgende dag aan de kook en haal de pan gelijk van het vuur. Anders wordt het te bitter. Zeef de bloemen er uit door het af te gieten door een vergiet met een theedoek erin. Vang het vocht op in een andere pan of schaal. Meet het vocht af en kook het 1 minuut met geleisuiker speciaal (geleisuiker voor halfzoete jam/gelei). Zie voor de verhouding de aanwijzing op de verpakking. Zelf neem ik iets minder suiker dan op de verpakking staat (1,1 liter vocht en 450 gram geleisuiker speciaal) Breng kort aan de kook. Giet het vocht in steriele jampotjes, draai stevig dicht en laat een paar minuten omgekeerd staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.