Ingrediënten

1 schaal vol Amerikaanse vogelkersbessen (alleen de goed rijpe bessen. Zonder takjes of steeltjes)
scheut citroensap
geleisuiker of marmello en appeldiksap

Bereiding

Doe de bessen met een klein beetje aanhangend water in een pan. Breng het aan de kook en laat een paar minuten doorkoken tot het sap vrij komt. Roer het door een roerzeef en vang het vocht op in een maatbeker. Zorg ervoor dat de pitten niet in de gelei komen, die bevatten namelijk het giftige blauwzuur (net als kersenpitten). Meet de hoeveelheid vocht af en breng het aan de kook met geleisuiker speciaal (geleisuiker voor halfzoete jam/gelei) of met marmello en appeldiksap. Zie voor de verhouding de aanwijzing op de verpakking. Laat het 1 minuut goed doorkoken en giet de nog vloeibare gelei in steriele jampotjes. Draai stevig dicht en laat een paar minuten omgekeerd staan.

Vorig artikelVenkelsalade met zevenblad en paardenbloem
Volgend artikelWilde kruidenroomkaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.