In september 2007 heeft Madurodam het kleinste hunebed in Nederland gekregen: mini-hunebed D27 – het grootste hunebed van Nederland in Borger. De actie is toentertijd in gang gezet door een samenwerking tussen Marketing Drenthe en het Hunebedcentrum. De reden was dat we het maar vreemd vonden dat de geschiedenis van Nederland wordt verteld in Madurodam maar dat het thema hunebedden daar niet in voorkwam. En dat voor het onderwerp waarmee de canon van de Nederlandse geschiedenis begint.


Klimmen op de hunebedden

De eerste versie toont nog een hunebed met klimmende kinderen, maar inmiddels toont ook Madurodam in Den Haag dat we met respect om moeten gaan met de oudste monumenten van Nederland. Met dank aan Hein Klompmaker zijn de klimmende personen van het hunebed verwijderd.

Dankwoord

Foto’s zijn aangeleverd door Wolter ter Steege en Sabine van Wijk, bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.