Ode aan het hunebed

0
1915
ode aan het hunebed

Fotograaf Karin Broekhuijsen laat het hunebed in hun mooiste glorie zien.

Op 12 april verschijnt bij uitgeverij Koninklijke Van Gorcum het boek Ode aan het hunebed van fotograaf Karin Broekhuijsen.

Iedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwde ze van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal.

Nooit eerder is er een fotoboek verschenen dat zo’n prachtige ode is aan de beroemdste monumenten van Drenthe. Door de hunebedden in divers perspectief weer te geven, creëert fotograaf Karin Broekhuijsen een andere kijk op het alom bekende hunebed en geeft ze daarmee in al hun glorie een speciale plek in het Drentse landschap.

Karin Broekhuijsen: ‘De boodschap van dit boek is dat we de hunebedden moeten koesteren. De foto’s in het boek laten bijvoorbeeld zien hoe prachtig de hunebedden kunnen veranderen van kleur naarmate de dag vordert of het weer verandert. Hunebedden zijn wat dat betreft niet statisch maar altijd een bron van inspiratie’.

Ode aan het hunebed is tevens voorzien van vijf begeleidende teksten over de relatie van de moderne mens met de Drentse hunebedden plus korte beschrijvingen van alle hunebedden en hun locaties.

“Het is niet zo van Drenten om trots te zijn op hun eigen landschap. Drentse bescheidenheid, u kent dat vast wel. Helemaal fout! Ik ben er apetrots op. Karin heeft me laten zien waarom.”

Hein Klompmaker, Voorzitter Hunebed Highway Business Club

Karin Broekhuijsen is een Drentse fotograaf. Met haar tomeloze inzet weet zij bijzondere momenten te fixeren en daarmee een tijdsbeeld vast te leggen voor de komende generaties.

Karin leverde de afgelopen jaren voor meerdere boeken foto’s aan. Ode aan het hunebed is het tweede boek dat geheel van haar hand is. Het eerste is Buitengewoon betoverend weer in beeld, uit 2011. Daarnaast zijn haar foto’s te vinden bij Marketing Drenthe, RTV Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap. Ook Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, SBB en anderen maakten gebruik van haar fotografie.

www.fotokarinbroekhuijsen.nl

Meer informatie:

Titel:                     Ode aan het hunebed
ISBN:                   9789023256526
Uitgever:            Koninklijke Van Gorcum
Druk:                   1
Jaar:                    2019
Pagina’s:             168

Verkoopprijs: € 22,95

Hunebed D37 met op de achtergrond links hunebed D36

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.