Het terrein van het Oertijdpark is helemaal van onze voorouders dit weekend. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep van meer dan twintig personen brengen ze de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven. Er gebeurt van alles, er gebeurt wat er 5000 jaar geleden gebeurde. Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet deze grote groep oermensen, gratis op vertoon van jouw entreebewijs. Binnen mum van tijd vergeet je dat je een spijkerbroek aan hebt, dat je facebook nog niet hebt gecheckt vandaag en rammel je van de honger als je een kommetje meelwormen ziet staan.

Beleef de oertijd, beleef de mens die nog volop in contact staat met de natuur. Voel de afhankelijkheid, ervaar het harde werken. En dan tussendoor ook nog hunebedden bouwen, hoe hield men het vol?

Kijk hoe men vuursteen bewerkt, vuur maakt, pijl en boogschiet, leer looit, ploegt, graaft en kookt. Een hunebed is mooi, maar zodra je in de wereld van de bouwers treedt, krijgt die stapel stenen nog meer gewicht.

Wanneer: 19 tot en met 22 april
Hoe laat: de hele dag
Prijs: gratis bij entreebewijs

Wil je gelijk een entree bewijs aanschaffen, klik dan hier:
https://www.hunebedcentrum.eu/tickets/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.