Omschrijving: Voetkom met Knobbeloren uit D26, versierd.

Materiaal: Aardewerk

Nummer op object: D26-14 (D2004-IV.14)

Locatie: Museum/HCMU12I08

Datering: Neolithicum

In Bruikleen van: NAD Nuis

Deze pot is gevonden tijdens de opgraving van het Hunebed D26 (Drouwenerveld) in 1968. Meer informatie over deze opgraving vindt u hier. Hunebedbouwers gaven hun overledene, die werden bijgezet in een hunebed, aardewerk mee. Dit is dan ook de reden waarom deze pot in hunebed D26 is gevonden. De pot was bij opgraving niet meer compleet en is door archeologen in elkaar gezet, dit is duidelijk te zien aan de klei die is gebruikt om de scherven van de originele pot in elkaar te zetten.

Het type pot wordt een voetkom genoemd, aangezien het aardewerk een kom op een voetje is. De kom heeft op enkele plekken kleine uitstulpingen die bewust zijn aangebracht aan de pot om als oortjes te fungeren.

Deze pot is in het museum van het Hunebedcentrum te bezichtigen in een van de grote vitrines die in het lab van het museum staan.

Vorig artikelD34 door bomen omzoomd
Volgend artikelWichie van Yde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.