De Romeinse villa Steenland is een terrein met een Romeinse villa in de gemeente Beekdaelen in Limburg. De locatie is te vinden langs de provinciale weg tussen Schimmert en Arensgenhout. De villa die hier gevonden is stamt uit de tweede helft van de 1e eeuw en was van het type villa rustica. Hij behoort tot de ruim 60 Romeinse villacomplexen die op de Zuid-Limburgse lössgronden (deels) zijn opgegraven. Het terrein is nu een archeologisch rustpunt. Op deze locatie is een kunstwerk gerealiseerd en is informatie te vinden over de geschiedenis van de plek.

Vorig artikelMeer dan 3000 dolmen in de Kaukasus, Rusland
Volgend artikelStreekmuseum Elsloo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.