D27 Foto Davado


Zondag 28 april staat in teken van de Megalieten

De Europese dag van de Megalithische cultuur wordt zondag 28 april gevierd op het terrein van het Hunebedcentrum. Stonehenge, Carnac, menhirs en dolmen zijn, net als hunebedden, megalithische monumenten. Het zijn monumenten gemaakt van grote stenen uit de prehistorie. Op deze dag eren wij ons grootste hunebed met een vertelling en er is met Hunebednieuwscafé Live, elk uur een vertelling over Europese megalithisch bouwwerken. Ook worden er prehistorische wandelingen aangeboden langs hunebedden. Door heel Europa staat men stil bij megalithische bouwwerken, in Nederland doet we dat bij het Hunebedcentrum. Natuurlijk bij het grootste hunebed van Nederland.

Hunebednieuwscafé Live
Je kent de TED-talks? Inspirerende vertellingen over allerlei onderwerpen? Het Hunebedcentrum heeft sinds 2015 een onlineplatform ontwikkeld (www.hunebednieuwscafe.nl). Hier zijn duizenden artikelen te vinden over prehistorie, hunebedbouwers en de megalithische cultuur. De auteurs van deze artikelen gaan zondag live. Zij zullen hun megalithische belevenissen vertellen in het museum. Elk uur een nieuw onderwerp, elk uur een nieuwe spreker.

Bezoek het Hunebedcentrum
Op zondag 28 april viert het Hunebedcentrum de Europese Dag van de Megalithische Cultuur met allerlei extra’s voor bezoekers. Bezoek ons museum en krijgt het volledige programma er gratis bij. Reden genoeg een bezoek te plannen aan het grootste megalithische monument van Nederland, op steenworp afstand van het Hunebedcentrum.

Programma Europese dag van de Megalithische cultuur:

10:30 uur            Eerste verhaal bij D27 ( Grootste hunebed).
                               (11:30/12:30/13:30/14:30/15:30/16:30)

11:00 uur          – Start Hunebednieuwscafé Live
                               (12:00/13:00/14:00/15:00/16:00

13:00 uur           – Rondleiding Oertijdpark
                               – Start wandeling ‘Langs graven, stenen en steengraven’

14:00 uur           – Wandeling met een oermens

17:00 uur           – Einde van de dag


D27 by night. Photo Oebele Gjaltema
D27 foto Davado
Vorig artikelWeddingstedt, Steenoven in Schleswig Holstein
Volgend artikelVrijwilligersmarkt bij Hunebedcentrum, 28 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.